Novosti

article

Ekološki odgovoran pojedinac – stub održivog razvoja, "Eko-dan"

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se 20.10.2015. godine, na Vilsonovom šetalištu u Općini Novo Sarajevo, održati „Eko-dan“. Ova aktivnost provodi se u okviru projekta „Ekološki odgovoran pojedinac – stub održivog razvoja“, koji se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Eko-dan će se održati na prostoru oko ljetne pozornice u blizini kafića „Tito“, u periodu od 10:00-14:30 h. U okviru ovog događaja bit će organizovan sajam, na kojem će škole i vrtići sa područja Općine Novo Sarajevo, kao i gostujuće škole te razne organizacije i institucije koje se bave zaštitom okoliša, imati priliku da prezentiraju interesantne radove i projekte na temu zaštite okoliša.

Pored sajma, u periodu od 10.00-12.00 h bit će organizovane interesantne aktivnosti za djecu iz vrtića („Priča o plastičnoj vrećici“, „Život gradskih ptica“ itd.), dok će u periodu od 12:00-14:30h slične aktivnosti biti organizovane i za djecu školskog uzrasta, uključujući i mini-utrku, u kojoj će pobjednici dobiti i prigodne nagrade.

Ovaj projekat provodi „Centar za okolišno održivi razvoj – COOR“ iz Sarajeva, a cilj mu je da doprinese poboljšanju trenutnog stanja okoliša u Općini Novo Sarajevo kroz edukaciju i podizanje okolišne svijesti građana.

Projekat traje od 15.06.2015. do 14.05.2016. godine.