Novosti

article

Završna manifestacija projekta „Partnerstvo za okoliš-Zajednička akcija za Park šuma Hum“

U četvrtak 20.12.2018. sa početkom u 13:30, u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, organizirana je završna manifestacija na projektu „Partnerstvo za okoliš-Zajednička akcija za Park šuma Hum“ kojeg je provodio Centar za okolišno održivi razvoj – COOR Sarajevo uz finansijsku podršku Općine Novo Sarajevo. Završnoj manifestaciji su prisustvovati učenici, nastavnici, profesori i direktori Srednje škole za okoliš i drvni dizajn i Osnovne škole Velešićki heroji, predstavnici Općine Novo Sarajevo, KJP Sarajevo-šume d.o.o., COOR-a i građani.

 

Prisutnima su se obratili predstavnica Općine Novo Sarajevo, g-đa Nefija Vrebac, direktor Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, direktor Osnovne škole „Velešićki heroji“, te predstavnica Sarajevo šuma. Svi su čestitali na uspješnom završetku projekta u relativno kratkom vremenskom periodu i iskazali želju i spremnost za nastavak saradnje u budućnosti.

G-đa Dragana Selmanagić je, ispred COOR-a, prezentirala sve aktivnosti koje su realizirane tokom 2,5 mjeseca trajanja projekta. Izrazila je nadu i želju za nastavak dobre partnerske saradnje predstavnika MZa, škola i COOR-a u aktivnostima za unaprjeđenje stanja okoliša na području Parka šuma „Hum“, te drugih dijelova Općine.

 

Uručene su nagrade školama za najbolje kreativne radove na temu Parka šuma Hum. Na kraju manifestacije je uručena i specijalna oprema i zaštitna odjeća Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn koju će učenici i profesori te škole ubuduće koristiti u svojoj terenskoj praktičnoj nastavi, te sa lokalnom zajednicom partnerski planirati i realizirati zajedničke akcije u održavanju Parka šuma Hum i eventualno drugih područja u Općini Novo Sarajevo.