Novosti

article

Akcija čišćenja i uređenja Parka Šuma Hum i obilježavanje ekoloških datuma

Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) uz finansijsku podršku općine Novo Sarajevo organizovao je, 5. decembra 2018. godine sa početkom u 11:00, akciju čišćenja i uređenja „Parka šuma Hum“.

U akciji su učestvovali učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, OŠ „Velešićki Heroji“, predstavnici COOR-a, te predstavnici četiri mjesne zajednice i građani koje žive u ovom području.

Tokom ove akcije izvršeno je košenje i raščišćavanje terena od rastinja, prikupljanje otpada, farbanje mobilijara i ograde, te postavljanje informativnih tabli.

U sklopu akcije, predstavnici Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo održali su edukaciju učenika i stanovnika o zaštiti šuma od požara uz predstavljanje vatrogasnog vozila. Na ovaj način dat je doprinos obilježavanju ekoloških datuma Međunarodnog dana volontera i Svjetskog dana tla/zemljišta.

Ovim aktivnostima prisustvovao je i općinski načelnik gosp. Nedžad Koldžo.

Projekat COOR-a „Partnerstvo za okoliš-zajednička akcija za Park šuma Hum“ ima za cilj doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i uspostavi partnerstva za zajedničke akcije u Općini Novo Sarajevo.

Kontakt osoba za detaljnije informacije je g-đa Semra Fejzibegović (semra@coor.ba )  tel: 033 212 466.