Novosti

article

Pozivnica za akciju čišćenja i obilježavanje „Međunarodnog dana volontera i Svjetskog dana tla/zemljišta“

U srijedu 05.12.2018. i četvrtak 06.12.2018 sa početkom u 11:00, Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo uz finansijsku podršku Općine Novo Sarajevo, organizira akcije čišćenja i uređenja Parka šuma Hum.

Akcije čišćenja se organiziraju kao jedna od aktivnosti u okviru projekta „Partnerstvo za okoliš-zajednička akcija za Park šuma Hum“ gdje će se čišćenje i uređenje Parka šuma Hum obaviti kroz praktičan terenski rad učenika Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, te aktivizam članova COOR-a i građana, OŠ „Velešićki Heroji“ kao i sekretara i članova Savjeta 4 mjesne zajednice koje gravitiraju ovom području.

Ove akcije će uključiti: košenje i raščišćavanje terena od rastinja, prikupljanje otpada, farbanje mobilijara i ograde, postavljanje informativnih tabli i sl.

 

U srijedu 05.12.2018., osim akcije čišćenja, planirano je i obilježavanje ekoloških datuma „Međunarodni dan volontera i Svjetski dan tla/zemljišta“ u sklopu čega će se održati i edukacija učenika i stanovnika od strane Civilne Zaštite Općine Novo Sarajevo o zaštiti šuma od požara.

 

Pozivaju se svi zainteresirani da uveličaju ove događaje i da zajednički doprinesemo ljepšem okruženju.

 

Srijeda 05.12.2018

11:00-14:00,

Akcija čišćenja u Parku šuma Hum i obilježavanje „Međunarodnog dana volontera i Svjetskog dana tla/zemljišta“, Općina Novo Sarajevo

 

Četvrtak 06.12.2018

11:00 – 14:00

Akcija uređenja Parka šuma Hum 

 

a u okviru projekta „Partnerstvo za okoliš-zajednička akcija za Park šuma Hum“.

 

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i uspostavi partnerstva za zajedničke akcije u Općini Novo Sarajevo.

Kontakt osoba za detaljnije informacije je g-đa Semra Fejzibegović (semra@coor.ba )  tel: 033 212 466.