Novosti

article

USPJEŠNO REALIZOVAN OKRUGLI STO U OKVIRU PROJEKTA ''Prekogranična akcija za uspostavljanje prekograničnog rezervata biosfere u slivu rijeke Drine''

9.novembra 2017. godine, u prostorijama Hotela „Drina“ u Bijeljini, a u okviru implementacije projekta ''Prekogranična akcija za uspostavljanje prekograničnog rezervata biosfere u slivu rijeke Drine'', Centar za okolišno održivi razvoj-COOR u saradnji sa Ekološkim udruženjem Eko Put organizovao je Okrugli sto o zagovaranju za prirodne vrijednosti i zaštitu donjeg toka i ušća rijeke Drine.

 

Učesnici Okruglog stola su bili predstavnici institucija sa obje strane rijeke Drine, prije svega predstavnici iz gradske uprave Grada Bijeljina kao domaćini, predstavnici institucije Vode Srpske, Bijeljina, te iz Gradske uprave Sremske Mitrovice i Opštine Bogatić, kao i iz Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije.Okrugli sto su uvećali svojim učešćem i predstavnici Pokreta gorana Sremska Mitrovica u svojstvu upravitelja Specijalnog rezervata Zasavica, te predstavnici Unije ekologa iz Beograda, Udruženja Eko Drina iz Badovinaca, kao i predstavnici Saveza ekoloških snaga (SES) Bijeljina.

 

Inicijativu pokreće Ekološko udruženje Eko Put ispred SES Bijeljina zajedno sa                                                     U.G. COOR iz Sarajeva i Unijom ekologa UNEKO iz Srbije, Fakultetom za primjenjenu ekologiju Futura, Srbija, Udruženje Eko Drina iz Badovinaca Opština Bogatić i Pokret gorana Sremska Mitrovica.

 

Cilj ovog projekta je ojačati kapacitete organizacija civilnog društva za njihovo učešće u donošenju odluka i budućoj uspostavi prekograničnog rezervata biosfere donjeg toka i ušća rijeke Drine.