Meni
o nama O nama
novosti Novosti
Svi naši projekti
Aktuelni projekti Aktuelni projekti
biblioteka Biblioteka
galerije slika Galerije
kontakt detalji Kontakt detalji
Pretraga
 
Dobro došli na stranice Centra za okolišno održivi razvoj
Logo_1.
17.09.2013
COOR kao jedna od članica Inicijative ”GRAĐANI ZA EUROPU”
Građani za Europu je jedinstvena inicijativa nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se realizira pod pokroviteljstvom Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, NJ.E. Petera Sorensena i uz podršku Kraljevine Švedske i SIDA-e. Ovogodišnju treću fazu predvodi ekspertni tim Udruženja Vesta.
U okviru inicijative Građani za Europu trenutno djeluje više od 60 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima je i COOR. Članice svojim radom doprinose snažnijem glasu civilnog društva u procesu europskih integracija i osiguravaju da reformske promjene budu u skladu sa potrebama krajnjih korisnika. Tematski stručnjaci, koji djeluju u nevladinim organizacijama, artikuliraju različite potrebe sa terena na osnovu kojih, u ime mreže, zagovaraju konkretne mjere i traže od donosioca odluka brži napredak na putu europskih integracija.
Nakon četiri godine djelovanja Građana za Europu, te brojnih konsultacija i javnih diskusija o ključnim temama iz procesa europskih integracija, argumentovano je elaborirano činjenično stanje u tri ciljana sektora te više puta otvoreno zatraženo od donosioca odluka što hitnije rješavanje prioritetnih problema.
Sektori u okviru kojih djeluje Iniciajtiva Građani za Europu su:
• Ruralni razvoj i poljoprivreda
• Rad i zapošljavanje
• Energija i okoliš
Više informacija:
WEB: Građani za Europu
FACEBOOK: Facebook - Građani za Europu .